Kama: Kodumaine KaMo teeb einestamise lihtsaks
KaMo

KAMA: KODUMAINE KAMO TEEB EINESTAMISE LIHTSAKS

Kama? Või hoopis KaMo? KaMo on kodumaisest mahedast täistera odrast röstitud käsitöötoode, mis sisaldab rohkelt  mineraale ja vitamiine ning on kõrge kiudainesisaldusega. KaMo toodetele ei ole lisatud suhkruid, piimapulbreid ega säilitusaineid. Erinevate maitsetega tooted on mõeldud tervislikku toitumist ja oma aega väärtustavale inimesele.

KaMo on hõlpsasti valmistatav eine sobides hästi tervislike putrude ja küpsetiste valmistamiseks. Segades KaMo keefiri, hapupiima, peti või jogurtiga, on tulemuseks maitsev kama. KaMo on ka imehea smuutide komponent. Kotletitaignasse lisades annab KaMo kotlettidele särtsaka röstise maitse. Krõbedaks maitseelamuseks soovitame KaMo kasutada ka paneeringuks.

Loe edasi KaMo lugu

KAMO TOODETES KASUTATAV TOORAINE

Oder
Oder
Linaseemned
Linaseemned
KaMo_kookosoli
Kookosõli
pexels-photo-4871089
Kõrvitsaseemned
KaMo_kaneel
Kaneel
KaMo_rosinad
Rosinad
KaMo_ounad
Õunad
KaMo_odrakliid
Odrakliid
roosuhkur
Roosuhkur

MIS ON KAMA?

Kama ehk kamajahu (rannikumurdes talkuna, Setumaal tolohknatolokna) on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu. Kamajahu on jämejahvatatud ja pruunistatud kaunvilja ja teravilja segu. Selle toidu iseloomulikuks koostisosaks on hernejahu. Teraviljadest on koostises rukis ja oder, tänapäeval ka nisu.

Tavaliselt süüakse kama hapupiima, keefiri, hapendatud peti või jogurtiga. Hapukoort lisades tehakse sellest kamakäkke.

Kama nimetatakse sageli üheks Eesti rahvustoitudest ning vahel peetakse seda Eestile ainuomaseks. Nii on ajakirja Mari köögitoimetaja Tuuli Mathisen öelnud: “Kindlasti on kama üks väga eestilik toit, mida mujalt ei leia.” Samas on sellele lähedased toiduained ja toidud tuntud nii Eesti naabermaades (soome talkkuna, põhjavene толокно, rootsi skrädmjöl, liivi kamārok või pūtiļ) kui ka kaugemal (keskaasia rahvaste талкан/talkan, tiibeti tsampa).