Kama ehk kamajahu (rannikumurdes talkuna, Setumaal tolohkna, tolokna) on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu. Kamajahu on jämejahvatatud ja pruunistatud kaunvilja ja teravilja segu. Selle toidu iseloomulikuks koostisosaks on hernejahu. Teraviljadest on koostises rukis ja oder, tänapäeval ka nisu.
Tavaliselt süüakse kama hapupiima, keefiri, hapendatud peti või jogurtiga. Hapukoort lisades tehakse sellest kamakäkke.
Kama nimetatakse sageli üheks Eesti rahvustoitudest ning vahel peetakse seda Eestile ainuomaseks. Nii on ajakirja Mari köögitoimetaja Tuuli Mathisen öelnud: “Kindlasti on kama üks väga eestilik toit, mida mujalt ei leia.” Samas on sellele lähedased toiduained ja toidud tuntud nii Eesti naabermaades (soome talkkuna, põhjavene толокно, rootsi skrädmjöl, liivi kamārok või pūtiļ) kui ka kaugemal (keskaasia rahvaste талкан/talkan, tiibeti tsampa).