Kõrvitsaseemned

Kõrvitsaseemned

Kõrvitsaseemned on maitsvad nii toorelt kui kergelt röstituna. Need sobivad hästi nii tervislikuks vahepalaks kui ka mitmete toitude lisandiks. Kasulik on lisada seemneid näiteks hommikupudrule, müslile, smuutidesse ja salatitesse.

Kasulikkus:

  • Rikkalik tsingi, magneesiumi ja fosfori allikas, toetades luude tervist ja vältides osteoperoosi teket

  • 1 tassitäis = 300 kcal, millest 11 g puhast valku – tehes sellest suurepärase vahepala

  • Hea soolestiku puhastaja parasiitide vastu

  • On kehale aluselise toimega

  • Kõrvitsaseemnetes sisalduvad fütosteroolid on head kolesterooli alandamiseks – see pakub tuge südame- ja veresoonkonnale

  • Asendamatute rasvhapete allikas suurendades nö “hea” kolesterooli (HDL) taset

  • Neis sisalduv asendamatu aminohape trüptofaan eritab õnnehormooni serotoniini, mis aitab võidelda väsimuse ja stressiga

Kergelt röstitud kõrvitsaseemned leiad: