- Kerged eined
- Magustoidud
- Soolased toidud
Karask
Koostis
180 g täistera odrajahu
300 ml keefirit
25 g mett
0,5 tl soola
o,5 tl soodat
Valmistamine
Sega kõik koostisosad kokku. Kalla segu leiva- või koogivormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 40-50 minutit kuni karask on kuldpruun. Serveeri soojalt taluvõiga.

Karaski jahusegust pannkoogid
Koostis
210 g Karaski jahusegu
225 ml piima
2 muna
Valmistamine
Sega kõik koostisosad kokku. Prae kooke kahelt poolt kuumal pannil õlis kuni kuldpruuni värvuseni.

Õuna-rosina KaMo smuuti
Koostis
300 ml kookospiima
3 spl mustsõstra siirupit
2 spl Õuna-rosina KaMo
1 banaan
Valmistamine
Koori banaan. Pane kõik koostisosad blendrisse. Blenderda 20-30 sekundit. Naudi!

KaMo lillkapsa Quiche
Koostis
200 g Teralist KaMo
200 g võid
350 g lillkapsast
170 g valget salatijuustu
100 g suitsulõhet
40 ml vett
3 muna
soola, sidrunipipart, pizza maitseainet
30 g riivitud juustu
Valmistamine
Sega kausis näppude vahel KaMo, või ja lusikaotsatäis soola. Tõsta taigen lahtikäiva vormi põhja ja vajuta ühtlaselt laiali. Vormi taigen ka mõne sentimeetri kõrgusele küpsetusvormi seinale. Sega kausis tükeldatud lillkapsas, lõhe, pehme salatijuust, vesi, munad ja näpuotsaga maitseaineid. Kalla segu vormi. Tõsta vorm elsoojendatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Raputa peale riivitud juust ja küpseta veel 5 minuti. Lase Quichel jahtuda ja serveeri sektoritena.

KaMo kookose trühvlid
Koostis
150 g KaMo
180 g kookosõli
40 g mett
30 g tumedat kakaod
20 g kookoshelbeid
Valmistamine
Sega kausis näppude vahel KaMo, kookosõli, mesi ja kakao. Vooli peopesas pallikesed ja veereta kookoshelvestest läbi. Lase külmikus tunnike seista.

Valge juustu kotletid KaMo paneeringus
Koostis
400 g hakkliha
100 g valget pehmet salatijuustu
1 muna
2-3 rohelist sibulapealset
1 tl liha üldmaitseainet
0,5 tl sidrunipipart
Paneeringuks 20 g KaMo
Valmistamine
Tükelda roheline sibul. Sega kõik taigna komponendid kokku. Vormi umbes supilusika suurused kotletid. Kasta mõlemad küljed kergelt KaMost läbi. Prae kotlette õliga kaetud pannil mõlemalt poolt.

KaMo jogurti ja müsliga
Koostis
3 spl KaMo
200 ml jogurtit
20 g müslit
Valmistamine
Sega kõik komponendid kausis kokku.

KaMo jogurtiga
Koostis
3 spl KaMo
300 ml jogurtit
Valmistamine
Sega KaMo jogurtiga.

KaMo juustuküpsised
Koostis
150 g KaMo
150 g võid
50 g juustu
1 muna
10 g seemneid
Valmistamine
Sega kausis KaMo, või, riivitud juust ja rüpsiseemned. Vooli taignast peopesas kuulikesed ning vajuta need lamedaks. Aseta pätsid ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.

KaMo kohupiima karask
Koostis
180 g KaMo
600 ml keefirit
65 g kohupiima või ricottat
200 ml vett
1 muna
2 tl toiduõli
1 tl mett
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
Määrimiseks võid
Valmistamine
Klopi kahvliga muna, õli, mesi ja sool lahti. Lisa keefir, kohupiim ja vesi. Sega hulka KaMo ja sooda. Sõtku ühtlaseks massiks. Vala segu võiga kaetud ahjuvormi ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 40 minutit. Tõsta ahjust välja, määri kergelt võiga üle ja jäta kuiva rätiku alla pooleks tunniks jahtuma. Karask on eriti maitsev just soojalt ja võiga.

KaMo mustikajogurtiga
Koostis
3 spl KaMo
200 ml mustika jogurtit
peotäis mustikaid
Valmistamine
Sega KaMo ja jogurt kausis kokku. Lisa peale värsked või külmutatud mustikad.

KaMo puder kodujuustuga
Koostis
3 spl KaMo
150 ml kuuma vett
2 spl kodujuustu
10 g seemneid
Valmistamine
Sega KaMo kuuma veega. Lisa kodujuust ja seemned.

KaMo puder pähklivõiga
Koostis
3 spl KaMo
20 g maapähklivõid
200 ml vett
datleid või rosinaid
Valmistamine
Tõsta KaMo ja maapähklivõi kaussi. Sobib nii kreemine kui tükkidega pähklivõi. Võid ka ise pähklid blendris purustada. Kalla peale kuum vesi ja sega. Lisa rosinad või näppude vahel tükeldatud 2-3 datlit.

KaMo banaani smuuti
Koostis
200 ml kookospiima
10 g KaMo
1 banaan
soovi korral peotäis marju
Valmistamine
Kalla piim blenderisse. Lisa KaMo ja näppude vahel tükeldatud banaan. Soovi korral lisa meelepäraseid marju. Blenderda ühtlaseks massiks. Serveeri külmalt!

KaMo kookose-rosina puder
Koostis
3 spl KaMo
200 ml vett
10 g kookosrasva
10g rosinaid
soovi korral mett
Valmistamine
Tõsta KaMo kaussi. Kalla peale 25-100 kraadine vesi. Lisa kookosvõi, rosinad ja soovi korral veidi mett.

KaMo puder kanepiseemnetega
Koostis
3 spl KaMo
200 ml piima
10 g kanepiseemneid
soovi korral mett
Valmistamine
Tõsta kaussi KaMo. Sega hulka soe või kuum piim. Puista peale kanepiseemneid. Soovi korral lisa mett.

KaMo vitamiinipuder
Koostis
3 spl KaMo
200 ml vett
20 g idusid
10 g kale kapsast
Valmistamine
Sega kausis KaMo kuuma veega. Lisa värsked idud ja ahjus 5 minutit röstitud kale kapsa lehekesed.

KaMo kihiline maius
Koostis
1 portsjon:
4-5 pehmet kivita datlit
120 g toorjuustu
50 ml kookospiima
4-5 tilka sidrunimahla
20 g Õuna-rosina KaMo
külmutatud marju
Valmistamine
Blenderda datlid, toorjuust, kookospiim ja pigistatud sidrunimahl ühtlaseks massiks. Tõsta saadud segu KaMoga vaheldumisi magustoidu pokaali. Kaunista värskete või külmutatud marjadega. Serveeri külmalt!

Kanafilee KaMo paneeringus
Koosits
400 g kanafileed
20 g Teralist KaMo
5 g broilerimaitseainet
sidrunipipart
Praadimiseks oliiviõli
Valmistamine
Lõika kanafilee lapiti õhukesteks tükkideks. Kahest fileest tee neli tükki. Võid kasutada ka ettevalmistatud broilerifilee minutipihve. Maitsesta tükid broilerimaitseaine ja sidrunipipraga. Tõsta taldrikusse Teraline KaMo ja kasta filee küljed sealt läbi. Kuumuta pannil õli. Prae filee tükke mõlemalt poolt umbes 1 minut. Serveeri köögiviljade ja mozzarella salatiga.


KaMo õuna krõbedik
Koostis
Purutaigen:
250 g KaMo
200 g kookosrasva
40 g mett
Õuna-rosina segu:
300 g tükeldatud õunu
100 g rosinaid
60 g mett
1 tl kaneeli
Valmistamine
Tükelda õunad koos koortega väikesteks kuubikuteks. Sega kausis õuna kuubikud, rosinad, 60 g mett ja kaneel. Teises kausis sega kokku KaMo, kookosrasv ja 40 g mett. Määri ahjuvorm kookosrasvaga. Kalla ahjuvormi põhja õuna-rosina segu. Raputa peale KaMo purutaigen. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit. Serveeri soojalt koos jäätisega. Jahutatuna sobib hommikusöögiks külma piimaga.

KaMo puder seemnetega
Koostis
3 spl KaMo
200 ml vett
10 g seemneid
1 tl võid
Valmistamine
Rösti pannil seemned pidevalt segades 2 minutit. Tõsta kaussi KaMo ja või. Kalla peale kuum vesi ja röstitud seemned. Sega!

KaMo vaarikakook
Koostis
3 muna
100 ml vedelat mett
150 ml jogurtit
100 ml vett
120 g KaMo
vaarikaid
5 g võid
Valmistamine
Klopi munad, mesi ja maitsestamata jogurt. Sega hulka KaMo. Määri küpsetusvorm võiga. Kata põhi vaarikatega ja kalla peale taigen. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit. Serveeri tagurpidi koos värskete vaarikatega.

KaMo trühvlid
Koostis
Taigen:
150 g KaMo
150 g võid
30 g mett
10 g kakaopulbrit (100%-st)
Kate:
10 g KaMo
Valmistamine
Sega kausis kõik koostisosad omavahel läbi. Vooli peopesas paraja suurusega pallikesed. Veereta pallikesi taldrikul KaMo jahu sees. Lase trühvlitel külmikus tunnike seista.

KaMo toorjuustukook
Koostis
Põhi:
105 g KaMo
100 g võid
Sisu:
400 g toorjuustu
50 g vahukoort
75 g mett
2 muna
1 tl riivitud sidrunikoort
1-2 tl sidrunimahla
Katteks krokanti puru
Valmistamine
Sega kausis näppudega KaMo ja või. Tõsta taigen lahtikäiva vormi põhja ja vajuta ühtlaselt laiali. Vahusta kannus vahukoor ja jäta ootele. Nüüd vispelda kausis toorjuust, mesi, munad, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Võimalusel kasuta värskelt pressitud sidrunit. Lisa segule hulka vahukoor ja sega lusikaga kõik ained kokku. Kalla segu vormi ja kata krokanti puruga. Tõsta vorm ahju ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.

KaMo maasikamuffinid
Koostis
12 muffinit:
3 muna
2,5 spl mett
150 g taluvõid
100 g odrajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl vaniljesuhkrut
250 g maasikaid
Valmistamine
Vahusta munad meega ja lisa sulatatud või. Sega omavahel kuivained ja lisa ettevaatlikult munavahule. Sega tükeldatud maasikad vähese jahuga ning lisa taignale. Tõsta supilusikaga taigen muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.


KaMo banaani-toorjuustukook
Koostis
Põhi:
200 g KaMo
150 g võid
1 muna
1 tl mett
Sisu:
400 g toorjuustu
100 ml 35%-st vahukoort
2 banaani
2 muna
40 g sidrunimahla
2 tl mett
Valmistamine
Sega kausis näppude vahel KaMo, või, muna ja mesi. Tõsta taigen lahtikäiva vormi põhja ja vajuta ühtlaselt laiali. Vahusta kannus vahukoor ja jäta ootele. Purusta saumiksriga banaanid. Vispelda kausis toorjuust, munad, mesi ja sidrunimahl. Võimalusel kasuta värskelt pressitud sidrunit. Lisa segule hulka vahukoor ja purustatud banaanid ning sega lusikaga kõik ained kokku. Kalla segu vormi. Kaunista pealt kuivatatud banaanilaastudega. Tõsta vorm ahju ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.

KaMo rabarberikook
Koostis
Purutaigen:
300 g KaMo
250 g kookosrasva/ võid
50 g mett
Rabarberi täidis:
400 g rabarberit
60 g mett
1 tl kaneeli
Määrimiseks 5 g kookosrasva/ võid
Valmistamine
Koori ja tükelda rabarber kuubikuteks. Sega kausis tükeldatud rabarber, 60 g mett ja kaneel. Teises kausis sega kokku KaMo, kookosrasv ja 40 g mett. Määri ahjuvorm kookosrasvaga. Kalla põhja 400-500 g purutainast. Aja taigen laiali ja vajuta ühtlaselt sõrmedega vormi põhja. Kalla peale rabarberi täidis ja aja laiali Näpista sõrmede vahel ja raputa ülejäänud taigen kõige peale, et jääks krõmpsult purune ja tükiline. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit.

KaMo õuna-rosina küpsised
Koostis
120 g Õuna-rosina KaMo
60 g kookosrasva
1 muna
kaneeli
soovi korral lisa mett
Valmistamine
Sega kõik koostisosad kokku. Vooli ümarad pätsikesed ja suru need lapikuks. Aseta pätsikesed ahjuplaadile. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.

Peedikotletid KaMo paneeringus
Koostis
400 g hakkliha
1 keskmine peet
1 väike mugulsibul
maitse järgi soola ja pipart
Paneeringuks 20 g KaMo
Valmistamine
Koori peet ja riivi. Tükelda 1 sibul. Sega kausis hakkliha, riivitud peet, tükeldatud sibul, sool ja pipar. Tee supilusikatäie suurused kotletid ja vajuta mõlemad küljed KaMo jahust läbi. Prae kotletid kuumutatud pannil mõlemalt poolt.

KaMo Tiibeti "Pak"
Koostis
100 g KaMo
100 g võid
100 ml musta teed
Valmistamine
Sega kausis kõik koostisosad kokku. Vooli pallikesed. Lase külmikus tunnike seista. Serveeri suupistena!

KaMo keefiri pannkoogid
Koostis
1 muna
55 ml keefirit
20 g Teralist KaMo
soola
Valmistamine
Klopi kausis muna. Sega hulka keefir, Teraline KaMo ja lusikaotsaga soola. Prae koogikesed eelkuumutatud pannil mõlemalt poolt.

Kanafilee kotletid KaMo paneeringus
Koostis
Taigen:
580 g kanafileed, ca 2 tk
1 väiksem sibul (50 g)
veerand paprikat (50 g)
1 küüslauguküüs
jupp porrut
maitsestamiseks soola ja pipart
Paneeringuks 40 g KaMo
Praadimiseks toiduõli
Valmistamine