Kõrvitsaseemned on maitsvad nii toorelt kui kergelt röstituna. Need sobivad hästi nii tervislikuks vahepalaks kui ka mitmete toitude lisandiks. Kasulik on lisada seemneid näiteks hommikupudrule, müslile, smuutidesse ja salatitesse.
Kasulikkus:
Rikkalik tsingi, magneesiumi ja fosfori allikas, toetades luude tervist ja vältides osteoperoosi teket
1 tassitäis = 300 kcal, millest 11 g puhast valku – tehes sellest suurepärase vahepala
Hea soolestiku puhastaja parasiitide vastu
On kehale aluselise toimega
Kõrvitsaseemnetes sisalduvad fütosteroolid on head kolesterooli alandamiseks – see pakub tuge südame- ja veresoonkonnale
Asendamatute rasvhapete allikas suurendades nö “hea” kolesterooli (HDL) taset
Neis sisalduv asendamatu aminohape trüptofaan eritab õnnehormooni serotoniini, mis aitab võidelda väsimuse ja stressiga